stan zdrowia Klementynki:
byłyśmu dziś z Klemą u lekarza;
wykonaliśmy kontrolne badanie krwi, ale o wynikach najpewniej dam znać dopiero w piątek, bo dopiero wówczas będę je mogła odebrać;
dziś malutka ważyła dumne 1670 gr , a po pobraniu krwi mocno nalegała na powrót do transporterka
aby nie było niejasności dotyczących tego, co na chwilę obecną wiemy o zdrowiu Klemy, wstawiam poniżej skany wydruku wyników badań, oraz zleconych lekarstw z dni 7,8 i 9 marca 2012r.;
wyniki z dnia dzisiejszego, jak napisałam wyżej, postaram się wstawić w piątek;
nie ma mowy o chorych moczowodach, czy konieczności brania antybiotyków;
jak widać na skanach Klema ma "lekko podniesioną" kreatyninę i mocznik
norma kreatyniny to 34-166 a Klema ma 169,5
norma mocznika to 2,1-8,4 a Klema ma 9,64
leczenie: 2x dziennie pół tabletki rubenalu (
http://www.kuchniapupila.pl/pies/zdrowie1/preparaty_doustne/vetoquinol_rubenal_75_mg,p729073640 )
dopytałam lekarza, że najprawdopodobniej to właśnie rubenal wpływa na zwiększoną ilość wydalanego moczu;
przyjmując rubenal - zwierzątko powinno dużo pić, a Klementynka (grzeczna dziewczynka !) słucha się wskazań lekarskich i pije jak smok, a ..... leje jak strażak
po zakończeniu leczenia, bardzo chiałybyśmy Klemcię wysterylizować, gdyż samiczka w pełni sił a bez zabiegu, też mam prawo do instynktownych zachowań, czyli do znaczenia terenu;
wyleczenie Klemci i zabieg sterylizacji powinny znów przywrócić u panienki potrzebę utrzymywania czystości;
i tu mała(duża!) prośba: prosimy bardzo o wsparcie finansowe, o wpłaty z dopiskiem "na Klementynkę z Wrocławia";
aby na tę sterylkę nie zabrakło