Pilnie przygarnę karzełkę lub karzełka po kastracji. Mam już jedną króliczkę, właśnie karzełka, chętnie przygarnę towarzystwo dla niej. Na stałe mieszkam w Holandii, między 11 a 26 listopada będę w Polsce, dlatego, niestety, sprawa jest niecierpiąca zwłoki. Mam dużą klatkę z pełnym wyposażeniem, więc 2 króliczki spokojnie się zmieszczą ( nawet 5 by się zmieściło spokojnie
).
Karzełek dlatego, że wejście do "sypialni" jest dość małe, większy zwierz mógłby utknąć
. Poza tym nie chciałabym,l żeby moje maleństwo czuło się zdominowane. Moja pociecha jest młoda, łagodna, ciekawska, wychowała się w zoologicznym z innymi królisiami, więc nie powinno być problemu z przygarnięciem i polubieniem nowego towarzysza, a nawet, gdyby taki wystąpił, to kupi się 2 klatkę i powoli będzie je do siebie przyzwyczajać
Z jedzeniem też nie powinno być problemów, na swojego królika wydaję średnio 30-50 euro miesięcznie ( a to jakieś ziarenka, a to jedzenie takie, owakie, cukiereczki, chrupeczki, pierdółki
Mój facet się nabija, że królik je lepiej od niego i jak go wkurzę, to też się do klatki wprowadzi
Tak więc, jakby ktoś miał samiczkę karzełka lub wykastrowanego samca ( musiałabym go kastrować w PL, a nie chcę narażać zwierzaka na podróż po zabiegu), stres związany z podróżą wystarczy
Skipperek mam, 2 sztuki się zmieszczą, a gdyby było im ciasno, to jest jeszcze skipper po kocie, najwyżej mnie przewoźnik ukrzyżuje,. jak zobaczy z czym mu się do busa pakuję
Mieszkam w Zabrzu, ale gdyby ktoś miał na tyle silnej woli, żeby się wpakować z towarzyszem do jakiegoś środka transportu i podrzucić go gdzieś bliżej mnie, to oddam za bilety ( paliwo ) w obie strony. Do 15-go listopada jest jeszcze alternatywna opcja dostarczenia zwierzaka do Łodzi, najwyżej odbierze go moja przyjaciółka
Wiek zwierzaka bez znaczenia, wymagane tylko spoko0jne usposobienie, może szaleć i hałasować, ale ma mi mojej KokoSUNki nie gryźć
EDIT:
Zapomniało mi się oczko
Kontakt:
Glory24@o2.plgg. 1958904 ( często na niewidoku)
kom. 728828286 ( po 11-tym listopada można spokojnie pisać )
Przypominam: proszę edytować posty opcją "modyfikuj". Regulamin zabrania pisania postów jeden po drugim w odstępie krótszym niż 6 godzin. Posty scalam. Mysza