Fort przeżył dzielnie noc. bardzo ważne jest to, że ma apetyt. co prawda nie na wszystko, ale np. mięta i melisa są ok.
najbardziej niepokojące jest to jak oddycha. ma zapchany nos, tworzą się skrzepy, a póki co oczyszczanie rany jest przeżyciem wyjątkowo niemiłym i dla niego i dla mnie
mimo wszystko trochę inaczej wygląda tu u królika takiego jak chociażby Kurt, niż u 70 dag maluszka, który ma problemy z oddychaniem i jest tak delikatny, że aż strach
póki co, jak widać Fort w miejscu po amputacji oka ma sączek, który za 2-3 dni usuniemy.
mały jest dość aktywny. kilka zdjęć wieczornych.
jutro rano Forta zobaczy doc.
Fortuna po wczorajszym zabiegu czuje się bardzo dobrze
Vekita tak jak
Tilia póki jest króliczym anorektykiem. dziewczyny mają już mniejsze brzuchy i dopiero teraz widać, jak bardzo są wychudzone.
Lalita - króliczka, która do Azylu trafiła wczoraj. jej dieta - siano, zioła, zielenina - bez granulatu, bez warzyw korzeniowych - dieta skuteczna
jutro rano doc odwiedzi Azyl, dlatego wieczorem pojawi się pewnie wiele informacji dot. stanu zdrowia królików z Azylu.
Kasiu, zdjęcie super
sama posiedziałabym o tej porze z przyjemnością na plaży. idealna temp., plaża, wokół woda...można skupić myśli (choćby nad sprawami Ayzlu
) , a nawet chwilowo nie myśleć
w ciągu ostatnich 2 dni za pośrednictwem uszatkowo.pl do podopiecznych Azylu trafiło kilka zamówień, m.in. z granulatem rodicare oraz ziołami, za co serdecznie dziękujemy
mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam...jeśli tak prosimy o wybaczenie. temp. w Azylu (w przenośni, bo ta rzeczywista jest ok
) dorównuje temp. na dworze i chwilowo trudno za wszystkim nadążyć
Marta, Duży Zając, joac, AgaNunka, Iza
darowizny na rzecz Azylu są dla nas niezwykle cenne, ponieważ ostatnie statystki w samym Azylu przedstawiają się tak:
10 kg cuni nature/6 dni przy czym il. karmy, którą dostają króliki z założenia jest niewielka (najważniejsze w diecie królików z Azylu są siano, zioła oraz zielenina)
200 kg pelletu/10 dni etc.
pilnie poszukujemy
awaryjnego DT w Poznaniu i w następnej kolejności transportu na trasie Poznań - Toruń
jutro do nowego domu trafi
Junky i miejmy nadzieję, że już wkrótce będziemy szukać transportu na trasie Toruń - Warszawa dla
Plamka