wtorkowy, azylowy serwis informacyjny czas zacząć
Aladyn ma na uchu grudkę bakteryjną. Weronika będzie ją smarować baneocinem, tak samo jak miejsce po niewielkiej przetoce ropnej na łapce (wspomnienie dawnych czasów). jeśli antybiotyk nie pomoże, doc to wytnie. poza tym Aladyn czuje się i wygląda rewelacyjnie
Bonsai - wyniki wymazu: paciorkowiec ropny, czyli nieciekawie, ale w zasadzie nie spodziewałam się niczego lepszego
dostaliśmy autoszczepionkę - Panie Doktorze
, a dodatkowo przez najbliższe 2-3 tyg. kontynuujemy antybiotyk (po pobraniu wymazu z uwagi na zapalenie płuc musieliśmy natychmiast wkroczyć z antybiotykiem, ale trafiliśmy idealnie).
na szczęście nasz mały świr czuje się lepiej.
Momo - waga 2,05 kg, tj. waga idealna
Momo jest w świetnej formie. podczas badania - przy ucisku tchawicy ma jeszcze odruch kaszlu, ale to może jeszcze trwać kilka miesięcy. poza tym Momo nie ma jednak ani samoistnego kaszlu ani kataru, a biorąc pod uwagę z jak przewlekłym stanem zapalnym do nas trafił, to doskonała wiadomość
za jakiś czas pomyślimy o kastracji. szwy po usunięciu torbieli usunięte.
Soti, która przyjechała do nas wczoraj z Warszawy jest już po wizycie u doc
mała ma silny świerzb uszny i jeden bardzo nieciekawy ząb - do korekty podczas sterylizacji
Soti jest aktywną, sympatyczną, chociaż póki co dość płochliwą samiczką. mam jedna przeczucie, że szybko będzie rywalizować z np. Fuji o przywództwo w Azylu
Tygrysia - USG pęcherza moczowego wyszło bardzo dobrze
oczywiście poza tym...dieta
Tygrysia jest bardzo energiczną, odważną króliczką, a dodatkowo ładnie korzysta z kuwety
Milka jest piękną, wysterylizowaną panną, która czeka na nowy dom
mamuśka
Frutina już bez swoich żarłocznych dzieci
, wygląda coraz lepiej
zabieg sterylizacji zaplanowaliśmy na przyszły tydzień
przybyszka z Warszawy -
Kendra wiem, że ostatnio skupiam się na króliczych pyszczkach i...zębach, ale czy można inaczej?
Edward swoją miłością do Azylu dorównuje Marzycielowi
ponieważ długi weekend pokrzyżował nam zabiegowe plany, zabieg przekładamy na pon.
Tivia jest tak piękna, delikatna, łagodna, energiczna...wysterylizowana. ideał
Cherubin Nelly to jeden z wielu azylowych czyściochów
Fusia jest płochliwą króliczką - bardzo rożni się chociażby od swojego brata Bonsaia, ale jest w pełni gotowa do adopcji i na pewno w nowym domu ładnie się zaaklimatyzuje
Matylda od kilku dni przytula się do mojego ukochanego zielonego krzesło
z bardzo dobrych wiadomości (już pewnych) możemy ogłosić, że dla naszej
Dalili (z bydgoskiej interwencji) szukamy transportu do nowego domu w Warszawie
miejmy nadzieję, że w najbliższych dniach pojawi się więcej dobrych wiadomości