oto
Filon - 1,5 roczny królik, który trafił pod naszą opiekę dzisiaj rano. przez pierwotnych właścicieli został oddany z powodu alergii dziecka. Filona przygarnęła wówczas znajoma rodzina, posiadająca psa - yorka. okazało się, że Filon fatalnie reagował na obecność psa (paraliżował go strach) i z tego powodu znalazł się pod naszą opieką. dla Filona alergia dziecka okazała się szczęśliwa.
Filon waży 3,7 kg - na zdjęciach nie widać jak fatalnie wygląda, a wygląda gorzej niż Momo w dniu, w którym do nas trafił. myślę, że Filon musi zrzucić ok 1,5 kg. stan wątroby jak zawsze w takim wypadku budzi poważny lęk.
dla Filona szukamy wirtualnego opiekuna, który zadba o dużą ilość pysznych ziół i sianka na najbliższe tygodnie i miesiące
z uwagi na zmiany skórne u Filona zostały pobrane zeskrobiny w kierunku grzybicy
w weekend miejsce w Azylu znalazły też 2 inne króliki (jeszcze nie zdążyłyśmy ich przedstawić)
Gaja i
Midas Gaja - ok 3-letni baranek/samiczka z nadwagą - wiem, że wygląda tak jak Filon, ale Gaja waży 2,7 kg i musi schudnąć ok 0,5 kg
Midas - ok 3/4 letni samiec również z lekką nadwagą
Atari została dzisiaj wysterylizowana
Atilkę najprawdopodobniej w czwartek czeka zabieg mastektomii. u króliczki pojawiły się przerzuty przy sutkach. Atilka jest już staruszką z dość słabym sercem, ale nie ma na co czekać
po wizycie wet. jest również
Tufi - w czwartek Tufiego czeka zabieg oczyszczania ropnia. z zewnątrz wszystko jest ok, ropa się jeszcze nie zbiera, ale w pyszczku niestety już tak. w przypadku Tufiego to jak wiemy nic szokującego. zabieg był tylko kwestią czasu. na pocieszenie powiem, że Tufi nie stracił na wadze
(w tym przypadku to niezwykle ważne
)
poza tym Tufi tyg. opuści Azyl i trafi do DT u szpaqus
Tufi to uszak, który niesamowicie chwyta za serce chyba każdego. cieszę się, że z nami jest. to prawdziwy króliczy bohater
plany na dzisiejszą wizytę musieliśmy trochę pozmieniać. jutro doc zobaczy Franklina, Kurt, Mioki etc. a w czw. przed nami kolejne wizyty i zabiegi.
Eureka!
Dafne i
Truli - doskonały "kobiecy" duet (przynajmniej na wybiegu
)
piękna
Dafne i jej prawie lustrzane odbicie -
Truli Dafne i
Truli...
Truli to ta, której nie widać
ooo już jest
jak widać
Dafne podąża przed siebie, nie bacząc na to, czy nie pociągnie za sobą ofiar
Ethel - jeść, jeść, jeść - to jest hasło jej życia - podczas spacerów skupia się przede wszystkim na poszukiwaniu pokarmu
i tak np. klatka Atilki podczas jej nieobecności
a tutaj zonk!
klatka zamknięta i widać tylko uszy
zuzia11 w tej chwili nie wiemy jak będzie wyglądał piątek - podejrzewam, że króliki będą u Konrada, ale nie wiem o której i o której ja będę