a to już pytanie do znawców królików hodowlanych Hariell, MartaP wywołuję Was do tablicy jaka będzie Ethel? hmm moim zdaniem to będzie królik co najmniej taki jak Plata
Ethel już jest pięknym królikiem ,w stosunku do tego jak ją widziałam przed miesiącem
. Zważywszy na to ,że napewno jest mieszanką dużych ras króliczych i szybko zaopiekowały się nią dziewczyny ,to brak podstawowych składnikow budulcowych dla takiego maluszka w okresie wzrostu nie zrobił jeszcze takich spustoszeń u niej w organiżmie. Miała ogromne szczęście
. Uszka ma duże, ładnej budowy ,to myślę że będzie miała w wieku dorosłym 4-5 kg. Moje hodowlańce z Zamościa DT u nas dorastały i obecnie mają wagę wszystkie ok 5 kg. Plata też ma wagę podobną ,także trzeba się z taką wielkością liczyć. Ale wielkość ani waga wierzcie mi to tylko plus hodowlańców. Nie wiem dlaczego zrobił się taki okresowy zastój w ich adopcjach
. Hodowlańce mają fajne charaktery i rzadko trafia się królik terytorialny. Praktycznie każdego udaje się pięknie oswoić, a miniaturki niekoniecznie.
A jeśli chodzi o DT dla Ethel ,to ona czeka jak się zwolni u nas miejsce na DT, bo ja jej obiecałam
jak byłam w azylu ,że będzie u nas
.