znamy wstępne wyniki kału
2 hodowlanych uszaków:
To co zobaczyłem pod mikroskopem zdumiało mnie. Otóż ilość oocyst kokcydiów była tak wielka, że dawno nie oglądałem tak licznej inwazji. I to w kale, który był prawidłowego kształtu i konsystencji! Jesli w czwartek okaże się, że nie ma jakiś szczególnych bakterii należałoby przyjąc, że mamy do czynienia z ostra postacią kokcydiozy.przez pryzmat tych wyników można określić stan królików, o które wciąż walczymy...królików, które od początku są na najsilniejszym leku przeciwko kokcydiom podawanym dożylnie, królików, których kał badany był wczoraj, a więc teoretycznie mogło okazać się, że po 5 dniach bardzo silnej terapii, niewiele da się odczytać...
nie wiem, może wobec tego co się dzieje, powinniśmy się "cieszyć", że to było faktycznie ponad nami...w 100% ponad nami, skoro Asterix, Obelix po tyg. dożylnego podawania najskuteczniejszych leków, nie zrobiły jednego bobka...
Nobu - nasz Senior
rtg głowy i klatki piersiowej:
1. zęby - dramat - dolne trzonowce wręcz przebijają żuchwę, górne tragedia
2. serce na rtg jest bardzo powiększone, a tym samym mamy problem z tchawicą (dlatego wczoraj tak dziwnie się zachowywał przy doustnym podawaniu leku)
nie wiadomo od czego zacząć
Nobu dzisiaj nie oddał moczu. dostaje furosemidum odciążające serce + stymulujące mocz
nie udało się go podłączyć pod kroplówkę - dramat z żyłami
osłuchowo jest bardzo słaby
plan...o ile można mówić o planie...:
musimy go ustabilizować oddechowo-krążeniowo, potem zęby, nowotwór przy odbycie...
aaa i musi zacząć jeść
mam jedną dobrą wiadomość
Kubuś vel. Target już nie szuka domu
Agn już go nikomu nie odda
najnowsze zdjęcia Targeta:
http://kocie-hospicjum.pl/krolik-t/