Autor Wątek: Króliki z Torunia i Bydgoszczy - dziękują, proszą i zapraszają do siebie! :)  (Przeczytany 5624129 razy)

Offline polcia

• Użytkownik
  • *
Odp: Króliki z Torunia i Bydgoszczy - dziękują, proszą i zapraszają do siebie! :)
« Odpowiedź #3640 dnia: Sierpień 25, 2012, 21:22:34 pm »
miłość niejednokrotnie wyklucza racjonalność :)
Suwaczek z babyboom.pl" border="0

Offline Ola_19

• Użytkownik
  • *
  • POŚREDNIK ADOPCYJNY AZYLU
    • Zostań dawcą szpiku
Odp: Króliki z Torunia i Bydgoszczy - dziękują, proszą i zapraszają do siebie! :)
« Odpowiedź #3641 dnia: Sierpień 25, 2012, 22:04:42 pm »
kami1808

w miarę naszych możliwości staramy się przypominać również co pewien czas o rezydentach - zresztą na str. adopcyjnej zaznaczone jest "królik długo czekający na dom"

mamy pod swoją opieką ok 40-50 królików, codziennie piszemy, wrzucamy zdjęcia...wiele rzeczy na pewno trzeba zrobić lepiej, ale nie wszystko w tej chwili możemy zrobić na 100% w każdym aspekcie...

jeśli ktoś chce adoptować zwierzaka chorego, to zgłasza się do nas po zapoznaniu się z ogłoszeniem na str. adopcyjnej - nasz wątek jest bardzo obszerny i obfituje we wszystko, ale to strona adopcyjna i strona Azylu są zasadniczo pierwszą płaszczyzną do kontaktu, a wątek prowadzony jest jak opowieść - dla ludzi z forum, dla ludzi, którzy nas wspierają, wreszcie dla tych, którzy chcą nas poznać

to nie działa w ten sposób, że króliki chore nie znajdują domów, bo o nich nie mówimy...nie wiem czy ktoś tutaj nie słyszał chociażby od Maszy, o której regularnie coś piszę, czy też o Foreście, o Misiu Uszatku...

rzeczywistość jest taka, że dzisiaj wieczorem musiałam jechać do Azylu drugi raz, ponieważ jak to bywa "losowo", dyżur się rozsypał...i biorąc pod uwagę całokształt, powinnam chyba uderzyć głową o ścianę w zw. z tym :]
czasami trudno jest już myśleć o tym co trzeba, bo nie ma sekundy, żeby czegoś nie trzeba było, a my mamy swoje ograniczenia...i nie mówię tego ze złością, tylko dzisiaj podupadłam na duchu przez gratisowy dyżur :P

co do samej Maszy, problem jest taki, że nawet w Toruniu mamy problem z opieką nad nią - niestety osoby, które mają zwierzęta, mają uzasadnione obawy ze względu na jej stan zdrowia i fakt, że Maszka to jest bomba biologiczna - mój Rusek tego doświadczył, zaliczając z nią przypadkowe 1 sek. spotkanie...niestety dobranie domu dla takiego królika wymaga wielu kryteriów :/ poza tym co chwilę mamy króliki chore z innych powodów - Forest - nieustające problemy z zębami, Target i MayBe - szkoda słów etc., które wymagają szczególnej opieki :(
pamiętam jak nas cieszył fakt, że znalazłyśmy domy tymczasowe dla Merlina i Astrid...dla 2 kichających królików - to była gigantyczna ulga...mało jest rzeczy tak uciążliwych niż przewlekły katar...

otka_a MayBe w pon. zawiozę do Agn - spróbujemy z pieluchami i będziemy czekać...przy okazji na pewno zrobię zdj. Targetowi, który z kotami dogaduje się genialnie i jest naprawdę szczęśliwym stworzeniem, mimo wszystko :)

kasia29 wyślę zdj. Piotrowi - dzięki  :przytul

Buba i Panda po wczorajszych sterylizacjach czują się dobrze - wieczorem były już bobki, jadły zioła - Jadwinia mięta idealnie się dzisiaj przydała  :przytul

Panda ze schroniska w Gdańsku

Buba jest wychudzona - myślę, że ma za sobą niejedną ciążę :/

Magda jutro wyruszy w długą podróż :], aby przywieźć do Torunia 3 króliki :/

dzisiaj pod opiekę MAS trafiły 2 króliki odebrane z psychopatycznych rąk (inaczej nazwać tego nie można), na które czeka miejsce w Azylu - para damsko-męska :/

« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2012, 22:22:01 pm wysłana przez Ola_19 »

Offline FILIPGRETA

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3642 dnia: Sierpień 25, 2012, 22:14:59 pm »
"dzisiaj pod opiekę MAS trafiły 2 króliki odebrane z psychopatycznych rąk (inaczej nazwać tego nie można)"

Olu, to straszne co ludzie wyrabiają ze zwierzętami ostatnimi czasy. W ogole dzieje  się znimi (ludźmi) coś" niehalo", skoro zabijają nawet własne dzieci. Parę dni temu słyszalam o gościu,który będac pod wpływem alkoholu pokłócił się z żoną czy coś w tym stylu i zeby  odreagować, wyrzucił przez okno z 2. piętra szczenną sukę. Pies miał wielkie szczęscie,ze wpadl w górę świeżo przekopanej ziemi ani jej ani jej szczeniakom nic się nie stało.

Offline Kamisia900

• Użytkownik
  • *
  • zakróliczona 4ever
« Odpowiedź #3643 dnia: Sierpień 25, 2012, 22:56:13 pm »
ludzie to potwory :( i jeszcze taki właściciel jest bezkarny... Nasze prawo jest beznadziejne jeśli chodzi o zwierzęta i ich traktowanie...
mam nadzieję, że trafia na kochający domek :przytul
ja sama pracuję na mamą, żeby się zgodziła na towarzyszkę dla mojego Dyzia :) od razu bym jakąś pannę adoptowała :)

Offline joac

• Moderator forum
  • Moje króliki: Gacek, Tosia, Eryk, Wróżka, Miluś, Balbina
  • Pozostałe zwierzaki: ZA TM: Pandzia, Rubens, Kapirek (11.04.17), Szarunia (19.02.19),
  • Za TM: Trusia (8.04.19), Frycuś (30.04.19), Baron (27.07.2019), Baksio (30.09.2019), Pandora (16.01.2020)
« Odpowiedź #3644 dnia: Sierpień 25, 2012, 23:04:02 pm »
No tak, ruch w azylu odbywa się w dwie strony... Z jednej strony adopcje, z drugiej króliczki z interwencji - life  :(
Wirtualny opiekun

Wątek Uszatej Bandy: http://forum.kroliki.net/index.php/topic,14703.0.html

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
  • POŚREDNIK ADOPCYJNY AZYLU
    • Azyl Dla Królików w Toruniu
« Odpowiedź #3645 dnia: Sierpień 25, 2012, 23:16:01 pm »
Jeszcze co do tego co Ola napisała, często jest tak, że nie mamy na bieżąco aktualnych zdjęć królików, które już są w DT bo nie każdy ma aparat albo możliwość aby nam jakieś nowe i ładne zdjęcia przysłać :)

Myślę jednak, że nie jest tak najgorzej jeśli chodzi o aktualne informacje i świeże zdjęcia - pamiętam jak zaczynałam zajmować się adopcjami, na stronie wisiały króliki nawet po kilkanaście miesięcy, bez żadnej aktualizacji i nawet sam pośrednik adopcyjny nie miał pojęcia czy dany królik w ogóle jeszcze żyje :] Więc wszystko zmieniło się na lepsze - powiedziałabym nawet, że nie ma porównania do tego co było kiedyś - kilka lat temu :)

Ponieważ Fly znowu postanowiła odwiedzić Koronowo, załapała się na małą sesję ;-):

I tutaj - prawie jak na żywo: :D

http://youtu.be/kGePrWnFum4

i... z malinką ;-)

http://youtu.be/vmO4QtetX3I

Jutro czeka mnie wielogodzinna i wielokilometrowa wyprawa po kilka królików - oddawanych za darmo - byle komu... kilkumiesięczne, różnej płci... oby tylko to nie były samiczki... Trzymajcie kciuki za ich zdrowie i.. płeć :]
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2012, 23:34:15 pm wysłana przez madzia85 »

Offline joac

• Moderator forum
  • Moje króliki: Gacek, Tosia, Eryk, Wróżka, Miluś, Balbina
  • Pozostałe zwierzaki: ZA TM: Pandzia, Rubens, Kapirek (11.04.17), Szarunia (19.02.19),
  • Za TM: Trusia (8.04.19), Frycuś (30.04.19), Baron (27.07.2019), Baksio (30.09.2019), Pandora (16.01.2020)
« Odpowiedź #3646 dnia: Sierpień 25, 2012, 23:21:14 pm »
Rozbrajająca jest ta Fly - mam pewność, że wyrośnie na klon mojej Szaruni (jest w awatarze) - rośnie jej grzywa i bokobrody. Co za piękność!
Pani Magdo, trzymamy kciuki za jutrzejszą wyprawę i płeć króliczków - jesteście cudowne, azylowe kobietki! (chyba, że są tam też jacyś panowie? :P ) A dokąd Pani jedzie po zwierzaki?
Wirtualny opiekun

Wątek Uszatej Bandy: http://forum.kroliki.net/index.php/topic,14703.0.html

Offline Kamisia900

• Użytkownik
  • *
  • zakróliczona 4ever
« Odpowiedź #3647 dnia: Sierpień 25, 2012, 23:46:46 pm »
Fly jest przecudna :D
tak dokładnie kciuki trzymane !! mam nadzieję że króliczki będą zdrowiutkie i sami panowie :D

Offline po_sąasiedzku

• Użytkownik
  • *
  • Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwi
« Odpowiedź #3648 dnia: Sierpień 26, 2012, 01:36:26 am »
Informacje wstępne są dla zainteresowanych, choćby i na str azylu:)
króliczki chore  -  http://kroliki-torun.info/  - klikamy króliki - szczególnej troski.
Przy każdym z nich jest krótki opis oraz link do jego wątku na forum.
Po takiej dawce informacji osoba zainteresowana może sięgać do "źródła wiedzy" - czyli opiekuna dt
Długo czekające - przy ogłoszeniu jest data jego wystawienia oraz data ostatniej modyfikacji.

Offline eMu

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3649 dnia: Sierpień 26, 2012, 01:47:35 am »
Nie mogę się napatrzeć na Fly jak zajada się maliną :) Królik, którego życie jeszcze niedawno wisiało na włosku teraz biega i cieszy się życiem. Przed każdym, kto przyczynił się do tego cudu chylę czoła.

Offline oscarez

• Użytkownik
  • *
    • muzyka
« Odpowiedź #3650 dnia: Sierpień 26, 2012, 09:48:53 am »
heh...Czy Fly robi coś poza jedzeniem??? i ewentualnym przejściem do innego jedzenia???  :diabelek
aaaa...no tak...czasem jeszcze myje się po jedzeniu  :jezyczek:

sonia

• Gość
« Odpowiedź #3651 dnia: Sierpień 26, 2012, 09:54:12 am »
heh...Czy Fly robi coś poza jedzeniem?pytajnik i ewentualnym przejściem do innego jedzenia?pytajnik  diabelek
aaaa...no tak...czasem jeszcze myje się po jedzeniu  jezyk

A siuski? a bobeczki?

Offline klaudiapiwo

• Użytkownik
  • *
  • Łatka Borsuk oraz Kokosio
« Odpowiedź #3652 dnia: Sierpień 26, 2012, 10:46:04 am »
 :rotfl2:
Łata przykicała z Wawy 15.05.2012 majac ok 8 miesięcy,
Kokos z Krakowa 1.06.2013 jako 2,5 roczny prosiak,
Borsuk z Krakowa 20.11.2013 mając ponad 2 lata

Wątek mojego stada http://forum.kroliki.net/index.php/topic,14105.0.html
Uszata Przystań http://forum.kroliki.net/index.php/topic,16284.0.html

Offline magii0

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Balbina 8lat
  • Za TM: Olek 13 lat
« Odpowiedź #3653 dnia: Sierpień 26, 2012, 12:01:52 pm »
Fly jest CUDowna :* i to dosłownie - patrząc na jej historię i walkę o życie i zdrowie.

Offline marta1984

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3654 dnia: Sierpień 26, 2012, 12:36:49 pm »
fly ma przede wszystkim konsumowac
ciągle jest daleko za murzynami że tak powiem jesli chodzi o mase
a tu trzeba miec kupe miesni by spuszczac łomot i ustawiac do pionu przyszlego malzonka:)
[/URL]http://imageshack.us/photo/my-images/191/picola.png/
AS!!!!!

Offline polityka6

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Borówka
  • Za TM: Na zawsze w moim sercu Kubuś (27.02.2015 moje serce rozpadło się na kawałkii pozbierać się nie może)
« Odpowiedź #3655 dnia: Sierpień 26, 2012, 12:40:39 pm »
ślicznotka i jaka ciekawska :)

Offline Kamisia900

• Użytkownik
  • *
  • zakróliczona 4ever
« Odpowiedź #3656 dnia: Sierpień 26, 2012, 14:26:31 pm »
fly ma przede wszystkim konsumowac
ciągle jest daleko za murzynami że tak powiem jesli chodzi o mase
a tu trzeba miec kupe miesni by spuszczac łomot i ustawiac do pionu przyszlego malzonka:)
dokładnie :brawo: musi nabierać sił :)

Offline Jadwinia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3657 dnia: Sierpień 26, 2012, 15:45:27 pm »
Jadwinia mięta idealnie się dzisiaj przydała  przytul

do usług  :bis:

Patrzenie na zdjęcia i filmiki z Fly to ogromna radość  :zakochany: i jakiego ona ma dorodnego pompona! Niech rośnie duża, okrąglutka  :jezyczek:
"Przestań się oszukiwać, Ty też jesteś królikiem (...) Wszyscy tu jesteśmy królikami, w różnym wieku, w różnym stopniu, i kicamy sobie po świecie (...)"Lot nad kukułczym gniazdem, Ken Kesey

Offline Anais

• Użytkownik
  • *
    • www.antyteksty.com
« Odpowiedź #3658 dnia: Sierpień 26, 2012, 15:55:10 pm »
Witajcie, czy Fly jest jeszcze do adopcji?

Rok temu adoptowałam ze Stowarzyszenia kochanego króliczka Gutka - małego baranka. Wszystko jest OK, Gutek jest niezwykle mądrym, wrażliwym i kochanym króliczkiem. Jest łagodny, trochę nieśmiały i bardzo towarzyski. Obecnie ma niewiele ponad rok, ponieważ adoptowałam go jak miał może 10 tygodni. Jest "bezklatkowy" Ostatnio się zastanawiam z narzeczonym czy nie warto by mu sprawić kompana. Gutek na pewno zasługuje na wszystko co najlepsze, dlatego poważnie się zastanawiamy nad adopcją drugiego króliczka. Cały czas się jednak zastanawiamy nad tym jaka by była różnica w psotach i króliczych zniszczeniach ;-) Gutek jest spokojny, ale czasem coś pogryzie. Chcemy podjąć dobrą decyzję, mając na uwadze dobro Gutka jak i nasze.

Zwróciłam uwagę na Fly, ponieważ jest urocza. Chciałabym się czegoś więcej o niej dowiedzieć - jaki ma charakter, czy nadawałaby się na życie z innym królikiem? Czytałam jej historię, która mnie bardzo poruszyła. Jestem z Wawy, ale transport raczej nie będzie problemem.

Offline po_sąasiedzku

• Użytkownik
  • *
  • Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwi
« Odpowiedź #3659 dnia: Sierpień 26, 2012, 16:44:48 pm »
Anais, chcesz króliczego anioła - przyjacielskiego, pieszczoszkę to Tulisia jest idealna :)