to była zakręcona środa, ale udało się zrealizować wszystkie założenia, a nawet więcej
zaczynamy...
1. rano odebrałam 3 króliki, które przebywały w centrum handlowym - zagroda ma zostać zlikwidowana, konkurs został odwołany - pobyt w takim miejscu to był dla tych maluchów ogromny stres...tłumy ludzi, dzieci, ogromne natężenie ruchu zwłaszcza w okresie przedświątecznym
uszaki jutro obejrzy doc - mam nadzieję, że to 3 samiczki, ale w jednym przypadku mam wątpliwości, zwłaszcza biorąc pod uwagę zachowanie jednej pary uszu
, tak czy inaczej maluchy były koszmarnie zestresowane
oto one
2. dzięki szybkiej i sprawnej nocnej akcji - dobrussia bardzo Ci dziękuję za zaangażowanie
- Omega wyruszyła w podróż do Olsztyna - przyznam szczerze, że to dla mnie ogromna ulga
3. Unkas pojechał do nowego domu w Olsztynie
4. wznowiliśmy prace w Azylu - chociaż akurat dzisiaj nic tego nie zapowiadało - miałam nadzieję, że uda nam się chociaż ustalić ostatnią wersję regału, a tymczasem w tej chwili kończy się malowanie - 2 warstwa farby i koniec
zamówiłam też materiały do regałów - płyty, konfirmaty, wkręty, narożniki...
dostawa już jutro...montaż jeszcze w tym tyg. albo od razu po Świętach
regał zostanie zrobiony z płyt - dla każdego klatki przewidzieliśmy półkę - 120x60x60 - klatki będą od siebie odseparowane, na czym również nam zależało - tak będzie dla królików bezpieczniej - przygotujemy 21 półek na klatki
koszt materiału to: 1.154,12 zł (płyty, konfirmaty, wkręty i narożniki)
dzisiaj dokupiliśmy również farby - olejną i emulsyjną - koszt ok 125 zł
przed nami jeszcze dwa wydatki: zlew (ok 150 zł) + "kilka" płytek za zlew/wannę
przeprowadzkę planujemy na weekend 13-14.04.
nie możemy się doczekać...
w poł. maja zorganizujemy dzień otwarty - plakaty i ulotki powstają dzięki naszym fantastycznym dziewczynom
kiedy założyłyśmy konto Oddziału, postawiłyśmy sobie za cel troskę o zdobywanie funduszy na króliki znajdujące się pod naszą opieką - konto gwarantuje nam pełną przejrzystość finansową, ponadto ukazuje skalę naszych wydatków - konkretnie - leczenie, pelet, jedzenie
Azyl dla Królików w Toruniu jest miejscem dla królików takich jak Łatek, Lea, Meira, Walker
wprowadzając w życie ideę Azylu postanowiłyśmy skupić się na tym, aby realizować potrzeby królików - co jest jednoznaczne z walką o zdobywanie funduszy na ich utrzymanie i leczenie - nie jest łatwo, dopiero zaczynamy, ale staramy się zadbać o finansową niezależność Azylu w Toruniu
Azyl dla Królików w Toruniu to miejsce dla potrzebujących królików - (
bez względu na to z jakiego rejonu pochodzą) - tutaj nie ma podziału na króliki z Torunia i innych miast - na naszych fakturach również nie ma takiego podziału, musimy liczyć na siebie i po prostu się starać
anglojęzyczny profil Azylu, czy też blog to przykłady tych starań...