przedstawiam Wam Perczyka i Tewie - dzisiaj tylko zdjęcia robocze, w niedzielę zrobimy małą sesję fotograficzną
Tewie - królik, którego wczoraj odebrałam od właścicielki, tak jak wspominałam miał już korektę zębów + kastrację
Perczyk - uszak (samiec), który dzisiaj został oddany do toruńskiego sklepu zoologicznego, jest cudowny
oczywiście szukamy wirtualnych opiekunów dla chłopaków
najbliższe dni będą bardzo intensywne w zakresie remontu - dzisiaj były już przymiarki do regipsów + prace hydrauliczne,
w niedzielę od rana działamy
praca wre...
na koniec niestety muszę prosić o wsparcie finansowe.
dzisiaj z konta Oddziału w Toruniu zapłaciłyśmy fakturę za styczeń, o której wspominałam przy ostatnim podsumowaniu finansów
kwota faktury to
1323 złniestety w obliczu braku innych możliwości, faktura została zapłacona częściowo z kwoty odłożonej na Azyl - nie chciałam czekać dłużej z jej opłaceniem, bowiem pod naszą opiekę trafiają kolejne króliki i chcę, aby wszystko było uregulowane. nie możemy nigdy doprowadzić do sytuacji, kiedy zaczną się gromadzić wydatki, a my przestaniemy to ogarniać i nagle okaże się, że mamy duże długi
tak jak wspominałam, decydując się na Azyl, musimy nastawić się na jeden stały wydatek - fakturę za leczenie - stała, doskonała opieka weterynaryjna to dla nas jeden z filarów naszej działalności
jako Oddział musimy starać się zadbać o nasze finanse samodzielnie bądź jeszcze bardziej samodzielnie niż dotychczas
za rok będziemy starać się o dotację - z pewnością fakt powstania Azylu może nam w tym zakresie tylko pomóc, to ma być miejsce znane, faktyczna ostoja dla królików, dowód na to, jak bardzo potrzebują pomocy - niestety póki co musimy przetrwać poprzez zbiórki pieniędzy na rzecz naszego Azylu
każda nawet niewielka kwota wpłacona co miesiąc na leczenie królików będzie dla nas niezwykle ważna
remont wkrótce się skończy - to jest jednorazowa inwestycja, nie będzie opłat za wynajem/czynsz,
pozostanie tylko kwestia utrzymania królików
w tej chwili na koncie Oddziału jest 1.034,89 zł - chcemy, aby kwota wpłacona na remont Azylu, którą w tej chwili musiałyśmy wykorzystać na leczenie - powiedzmy, że kwota z bazarku, konkursu została odbudowana - przed nami kolejne wydatki, już finiszujemy, ale jednak
jeszcze raz pragnę podkreślić, że wszystkie prace wykonane w Azylu do tej pory - z wyjątkiem kwoty 700 zł w zw. z usunięciem bojlera oraz przeniesieniem kaloryfera - są wykonywane w 100% za darmo...nie mówiąc o kosztach pobocznych, jak chociażby koszt paliwa w zw. z tak częstymi przyjazdami do schroniska, ostatnio nawet 2-3 razy dziennie...,
raadości z tworzenia tego miejsca nie da się kupić za żadne pieniądze...
i satysfakcji, którą wszyscy będziemy mieli
gdyby ktoś chciał wesprzeć opłacenie naszej faktury, podaję dane do przelewu - to nie jest łatwe, a tym bardziej przyjemne wciąż prosić o wsparcie finansowe...ale niestety to jest konsekwencja działalności, którą postanowiłyśmy się zająć i w tym zakresie nie jesteśmy w stanie w tej chwili poradzić sobie same...a chcemy robić więcej, więcej i lepiej...
Oddział Stowarzyszenia Pomocy Królikom w Toruniu
ul. Srebrnego 4F m. 69
87-100 Toruń
nr konta 51 1030 0019 0109 8530 0036 2179
z dopiskiem: Faktura za styczeń będziemy wdzięczne za pamięć o naszym Azylu, bo to jest początek "czegoś"