wczoraj wrocilismy bardzo pozno...zdarzylam tylko napisac maila do Magdy, ktorego zamieszczam ponizej...
"Okazuje sie, ze Daisy jest dosc wiekowym uszakiem. Na dzien dzisiejszy waga 3,1 kg. Wyglada na to, ze jednak nie udalo mi sie dobrze jej zwazyc w domu, bo mi wyszlo, ze wazy 3,7 kg. Tak wiec waga wyglada optymistycznie. Aczkolwiek nie widac tego po niej.
Niestety z Daisy nie jest za dobrze
1. Na 99,9% ma zwyrodnienie kregoslupa, co powoduje brak stabilnosci przy poruszaniu sie. Bedzie potrzebne RTG. Jutro dr bedzie rozmawial z Ola na ten temat.
2. Na jednym ze skokow podskorne zapalenie. Duzo ropy. Dr powiedzial, ze jesli dotrze do kosci moze byc potrzebna amputacja. Zalecenie, aby wstrzykiwac do rany - pod skore - riwanol oraz smarowanie mascia o nazwie alantan wszystkich lapek, bo na przednich lapkach tez juz zaczynaja robic sie rany. Zalecenie - zmiana podloza na miekkie, a wiec od dzis mala bedzie miala w klatce recznik i codzienna podmiana na inny, bo na pewno bedzie siuskac na niego, ale to akurat najmniejszy problem.
3. Zobaczymy co bedzie z krwia w moczu. Moze okazac sie, ze bedzie potrzebna operacja, aby wyciac macice i jajniki. Moze okazac sie, ze to jakies zmiany nowotworowe. Jak to bywa przy niesterylizowanych samicach. Problemem przy ewentualnej operacji jest oczywiscie tusza oraz wiek Daisy.
4. Jedyna dobra wiadomosc jest taka, ze z oczkiem jest lepiej. Nadal wskazanie podawania lekow. Dostalam recepte, bo tamte juz mi sie powoli koncza. Podawanie przez minimum jeszcze dwa tygodnie. Zobaczymy co bedzie dalej.
Mowilam dr o tym, ze mala tak duzo pije. Jak zaczelismy ja ogladac i tyle spraw wyszlo to zupelnie o tym zapomnialam, zeby jeszcze o tym porozmawiac. Podejrzewam, ze mala niedlugo bedzie potrzebowala kolejnej wizyty, bo dr mowil cos o badaniach krwi - ze trzeba bedzie tez zrobic. Dr powiedzial, ze nie widzial jeszcze uszaka z tyloma problemami naraz
Nie sadzilam, ze rokowania beda az tak kiepskie
Ale bedziemy walczyc, zeby wyprowadzic ja na prosta."
Ola wiem, ze dzis bedziesz u dr...na pewno bedzie mogl jeszcze cos wiecej powiedziec Ci na temat malej...no i bedziemy musialy zgadac sie jakos, zeby zrobic to RTG....