wczoraj Kurt oraz Tufi byli u doc na kontroli. nie działo się nic nadzwyczajnego, ale chciałam być spokojniejsza...Kurt i Tufi utrzymują nas w stanie ciągłego napięcia.
Tufi rano czuł się stosunkowo dobrze, ale nie aż tak jak po poniedziałkowych kroplówkach. u doc okazało się, że stan zapalny jelit nadal częściowo się utrzymuje, dlatego Tufi otrzymał kolejną kroplówkę. dzisiaj Tufi był w dość dobrym nastroju. kręcił się po Azylu. chciałabym, żeby miał większy apetyt, ale chyba musimy uzbroić się w cierpliwość.
myślę, że jeśli jutro nie będzie znacznej poprawy, pomęczymy Tufiego kolejną kroplówką.
Kurt w nocy po zabiegu zjadła sałatkę warzywną. podczas wizyty u doc, na szczęście nie działo się nic nadzwyczajnego (a po takim zabiegu może być różnie...). podajemy leki, oczyszczamy i myślimy tylko o tym, żeby nie pojawiła się ropa. Kurt dzisiaj była w lepszym nastroju. w Azylu otrzymała nową miejscówkę, tym razem na parterze, tak aby nie ograniczać jej dostępu do wybiegu. Kurt tak jak Tufi najlepiej czuje się w niewielkim króliczym gronie - nasze azylowe świry ją onieśmielają, dlatego teraz ma pełną swobodę.
Hippi jest niezwykłą króliczką. bardzo odważną, towarzyską, łagodną. myślę, że po sterylizacji szybko znajdziemy dla niej wspaniały dom
Toffinka cieszy się w Azylu wolnością, której do tej pory nie znała. nie wykazuje terytorializmu, jest łagodna i ciekawa świata. w tej chwili Toffinka zaczyna walkę z nadwagą. potem zostanie wysterylizowana
Toffinka i
Chocapic Toffinka w duecie z
HippiBaksik jest niesamowity - pięknie korzysta z kuwety,
uwielbia pieszczoty
teraz czas na naszą śniadaniową rodzinkę - rozpoznawanie ich na zdjęciach w różnych ujęciach nie należy do najłatwiejszych, ale podpisałam po jednym ze zdjęć dla rozróżnienia maluchów
Nesquik CheeriosKangusChocapicmama
Frutinarodzinna uczta
Rumcajka najpóźniej w przyszłym tygodniu zostanie wysterylizowana
jutro kontrola u doc czeka na pewno
Pesteczkę. króliczka nadal kicha, chociaż ilość wydzieliny z nosa jest mniejsza. nadal nie podoba mi się bardzo to, jak chodzi i jej mocz.
wizyty nie odpuścimy też Kurt oraz Tufiemu
oby tylko dla świętego spokoju
Pączuś jest już w domu stałym. muszę usunąć ogłoszenie.
Pączuś w swoim nowym domu zaczyna pokazywać swój charakterek
ładnie je zioła i sianko. dieta w pełni.