Witam!
Oddam króliczka Angorę, samca o imieniu Koko.
Mama pewnego razu nagle przywiozła mi do domu króliczka. Byłam tym bardzo zaskoczona. Oswoiłam go i nauczyłam korzystać z kuwety. Teraz Kokuś ma od 2,5 do 3 lat.
Muszę go oddać ponieważ mam dla niego coraz mniej czasu. Jestem w drugiej gimnazjum i nawał nauki ciągle rośnie, do tego dochodzą coraz częstsze wyjazdy i wiele zajęć pozalekcyjnych. Do tego mam jeszcze pod opieką psa i chomika. W domu mam na prawdę mało miejsca, a do tego dochodzi jeszcze 120cm klatka, którą sprowadziłam, bo poprzednia nie spełniała podstawowych kryteriów. Dzielę pokój z moim bratem, na dodatek jest on nieco zagracony, więc na prawdę jest mało miejsca.
Kokuś nie jest agresywny ani płochliwy. Jest radosnym króliczkiem o bardzo fajnym charakterze
Nie gryzie kabli i innych rzeczy. Łatwo go zwabić szeleszczącą w misce karmą. Jest szczepiony, posiada własną książeczkę zdrowia
Na prawdę bardzo trudno mi go oddać, przywiązałam się do niego przez te półtora roku. Dałam także ogłoszenie na lokalną stronę, ale nadal boję się, że może wpaść w nieodpowiednie ręce.
Koko jest codziennie rano wypuszczany z klatki i chowany wieczorem. Nie ma problemów z dogadaniem się z innymi zwierzętami. U poprzedniej właścicielki mieszkał razem z psem, u mnie też chętnie do psa podchodzi. Mieszkam w Stargardzie, pół godziny od Szczecina.