po pierwsze Adrianie nikt nie wiem czemu się rzucasz skoro nikt tym bardziej ja tego nie robiłam, to ty zawiniłeś więc nie bądź agresywny do innych jakbyś cały świat i innych obwiniał za swoje niedbalstwo
! po pierwsze nie doprowadzać to takich sytuacji wtedy nie będzie takich problemów jak masz teraz, po drugie na co dzień dbać o dietę królika, a najważniejsze udać się do odpowiedniego weterynarza bo grunt to dobra opieka medyczna
! ja jednak wbrew temu co piszą dziewczyny na twoim miejscu nie posuwałabym się do innych metod niż espumisan i siemię lniane ,a masaże zostawiła dla kogoś bardziej odpowiedzialnego.Nikt
cie tez tu nie obraża, ale uważam że trzeba wskazywać tak istotne błędy w opiece nad królikiem jakie ty poczyniłeś, tyle razy zwraca się uwagę tu ,a także w innych forach czy stronkach ,że królik to nie zabawka i nie nosi się go na rękach, oczywiście każdy popełnia błędy ale za takie błędy czasami zwierzę płaci życiem i zdrowiem.Zamiast się obrażać po prostu postaraj się teraz ulżyć i pomóc królikowi i następnym razem nie popełniaj takich błędów.
Na stany zapalne ja zawsze polecam Traumeel i Zeel firmy Heel tak jak już w wielu postach pisałam jest na forum kilka osób któe takie stany zapalne i problemy ze stawami czy to kręgosłupem leczyły tymi lekami z bardzo dobrym skutkiem, oczywiście i tak najlepiej jak najszybciej udać się do dobrego weta który może podać środki szybciej działające aby królik lepiej się poczuł.