Zalatwilam wlasnie polciezarowke, ktora przewiezie mi w niedziele wszystko co trzeba - za darmo albo poldarmo ( po znajomosci). Wezme wiec 2 drabiny i na nich powiesimy plakaty te najwieksze, kilka stolow, klatke 120 cm ( mam) , mase krzesel i lezakow, moze lozko polowe nawet, zaslony, przescieradla ( w roli serwet wszystko), namiot, plakaty wszystkie wielkie ( czesc bedzie na wspomnianych wyzej drabinach - drabiny sie okreci jakas krepiną czy czyms, zeby ladnie wygladaly i szczeble byly schowane, zrobie probe generalna u siebie wczesniej).
Parasol ogrodowy tez wezme, broszurki, ulotki. Fajne serwetki z krolikiem.
Kto upiecze ciastka w ksztalcie krolikow? Martulka chyba ma foremki.
Magdi bedzie koordynowac origami ( jeszcze porozumiem sie ze specjalistami od origami, ktorzy nam dadza mnostwo wzorow krolikow albo tez nas wspomoga osobiscie na festynie). Magdi zrobi duzego kartonowego krolika z napisem "Baw sie z nami w origami" oraz upiecze pyszne ciasto.
Prądu jednak nie bedzie - nie ma fizycznie takiej mozliwosci - prad w zasadzie beda miec tylko Lasy Panstwowe oraz estrada i bary.
Tak wiec ja wezme magnetofon z CD i pare plyt z klasyczna muzyka.
Popieram pomysl Ziabaka odnosnie napisu: dobra klatka i zla klatka przy tych 2 klatkach.
Kto zrobi takie napisy?
Ja bede miec krolicze uszy fajne takie ze sklepu z przebraniami. Ktos jeszcze ma krolicze uszy? Niech kazdy przyniesie kto ma. Bedzie to taki substytut calego kostiumu krolika, ktorego w koncu nie mamy.
Bedziemy za to miec olbrzymie fantastyczne plakaty
kazdy wiekszy niz 1m na 1m
I bierzemy miejsce kolo Stowarzyszenia Empatia, poniewaz mamy pare wspolnych akcji, a to i tak zawsze wiecej ludzi, ktorzy nas przy okazji zobacza jak podejda do Empatii.
Impreza jest od 10 rano, ale proponuje, zeby kto moze, pojawil sie juz miedzy 8-9. Potrzeba sil do rozlozenia namiotu i poustawiania wszystkiego elegancko. Gdy sie wszystko poustawia, mozna sie rozejsc pozwiedzac festyn, na stoisku powinny naraz dyzurowac ze 3-4 osoby minimalnie.
strona Dnia Ziemi to
http://www.dzienziemi.org.plA i niech kazdy kto moze przyniesie cos do jedzenia - zrobimy sobie uczte z tylu za namiotem. Byle wegetarianskie bylo - sporo ludzi od nas nie je miesa ani ryb i inaczej beda glodne!
Poza tym wspolpracujemy tam oficjalnie z Empatia, a to organizacja stricte wegetarianska.