1 -Wszystkie zdjęcia zostały przerobione komputerowo ale przeze mnie przed umieszczeniem ich w konkursie. Nie ruszany był tylko kadr zdjęć. Między innymi zdjęcia 4 i 9 były mocno prześwietlone, zdjęcia 3, 5, 6, 8, 10, 15 były niedoświetlone. Zdjęcie 19 - redukcja czerwonych oczu, zdjęcie 3, 5, 17 redukcja tła.
2 - Nigdzie nie było powiedziane, że nie mogą brać udziału króliki, które pozostają pod opieką SPK - czyli są do adopcji.
3 - "Królik Wielkanocny" jest pojęciem szerokim i zarówno zdjęcie 1 jak i 14, choć nie posiadają atrybutów świątecznych, mieszczą się w tej kategorii.
4 - Zdjęcie 17 zostało przesłane przez Konrada i pod jego opieką pozostaje królik ze zdjęcia.
5 - Zdjęcie 18 zostało przesłane przez Kamilę - w środku jej prywatny królik, 2 maluchy są do adopcji.
6 - Tło jest wspólne ponieważ króliki zostały zebrane na wspólna sesję zdjęciową, a z tego co wiem uczestniczyło ich o wiele więcej.
Nikt nie robi tu prywaty. Nie doszukujmy się też ukrytych przesłań a teorie spiskowe zostawmy ważniejszym wydarzeniom. Zależy mi na wybraniu ładnych, fajnych, ciekawych zdjęć, bo bardzo chciałabym aby kalendarz na rok 2012 był równie ładny jak tegoroczny.
Nigdzie nie jest powiedziane, że nie będziemy chcieli wykorzystać większej ilości zdjęć niż 1.
Głosujmy więc na zdjęcia, które nam się podobają!!