osoby z forum dogo i miau głosują na Radomsko tylko dlatego, że tam jest sytuacja krytyczna - psy umierają z głodu:
http://www.radomsko24.pl/m/articles/view/Zwierzeta-w-schronisku-gloduja"W schronisku w Radomsku umierają zwierzęta z powodu braku pożywienia:( a Pani Prezydent mówi: schronisko to nie hotel"...o zwierzaki walczy weterynarz ze schroniska ale bez skutku..."
stąd cała akcja
Schroniska były, są i będą - w jednych zwierzaki mają lepiej, w innych gorzej i tym najbardziej trzeba pomagać. Radomszczanom niestety chyba na "swoich" zwierzakach nie zależy
wypowiedź p. prezydent mówi sama za siebie, ale psy potrzebują jedzenia do życia
Bardzo dobrze, że ludzie z całej Polski chcą pomagać, nawet biorąc udział w konkursach.
Jestem z Częstochowy - sama nawet zgłosiłam do konkursu częstochowskie schronisko, jednak zagłosowałam na Radomsko - tylko dlatego, że zwierzaki maja tam gorzej - nie chcę by w jakimkolwiek schronisku zwierzaki głodowały lub co gorsza umierały z głodu, nie chcę by powtórzyła się sytuacja z Dymin.
Wygrana karmy jest dla tych psów ratunkiem - pozwoli napełnić puste brzuszki - każda pomoc jest na wagę życia dla tych psów.
Jeżeli macie możliwość pojechania do schroniska w Radomsku i podarowania worka karmy, bardzo proszę o pomoc