f4rba- coś pewnie niestety się znajdzie na miejsce u ciebie- sezon "ogródkowy" się zaczął a z nim zawsze w Szczecinie królików lawinowo przybywa
Kamulka- niestety, było za dużo zwierząt- Kastor miał być kastrowany bezpłatnie- i po prostu nie starczyło czasu.
Chciała bym wam kogoś przedstawić.
Małego uroczego króliczka, dla którego trochę zastanawiałam się nad imieniem. Myślałam o: Miałeś Być Rachunkiem ale niestety jest za długie
Ostatecznie maluch otrzymał imię
PotworekTo 6 tygodniowy, malutki okruszek, niebieski rex. Samczyk, z jakże ulubionej przeze mnie hodowli Storkówko
Jak wiele maluszków z tej hodowli w bardzo młodym wieku trafił do jednego z dużych sklepów zoologicznych w Szczecinie- gdzie miał czekać na nabywcę. Zjawiskowo piękny, a rzadko spotykanym w zoologikach futerku- pewnie szybko znalazł by kupca. Jakże by się rozczarował ten kupujący, gdyby po dotarciu do domu uważniej obejrzał swojego nowego królika- jak znam życie pewnie próbował by zwrócić go do sklepu...
Potworek bowiem... ma problem. Nie wiem dokładnie jaka jest jego przyczyna- nigdy czegoś takiego nie widziałam.
Podczas siedzenia- łapki Potworka rozjeżdżają się w pozycję "żaba"- a w czasie chodzenia maluch wyrzuca je do góry, wysoko, czasami aż staje pionowo na przednich łapach. Gdy weźmie się go na ręce te tylne łapki są bardziej bezwładne niż powinny.
Plus jest malutki- bardzo bardzo malutki. Nie znam się na małych królikach, ale on mieści się w jednej dłoni- jest mniejszy niż uszy Frędzla!
I widać, że brak mu matki- tuli się do moich uszatych, próbował wleźć Dorze pod brzuch
Potworek trafi we wtorek do weterynarza- nie mam pojęcia, co to jest, czy ktoś spotkał się z taką przypadłością?
Zwierzaki w moim domu są nim zadziwione- na zdjęciu kot wcale nie próbuje zjeść króliczka, także bez obaw
A ponieważ moja Dora nie próbuje zrobić mu krzywdy, także na wybiegu przesiaduje z nią- skoro mu brakuje matki, to chociaż przez chwilę niech mu ona pomatkuje.
Poniżej- filmik pokazujący jak chodzi Potworek, z gościnnym udziałem łopatki od kuwety oraz Norgiego.