Witam, od tygodnia mam 3 i pół-miesięcznego króliczka. Zakupiony został w dobrym, według mnie, sklepie zoologicznym, Pani znała się na rzeczy, króliczek wygląda naprawdę zdrowo, ma śliczne futerko, jest zadowolony. W sklepie karmiony był kolorowym granulatem, który pakowany jest foliowe woreczki, więc nie jestem w stanie stwierdzić jakiej firmy. Króliś bardzo go lubi, ale zaczęłam go powoli zmieniać na granulat Cuni Pro. Z początku króliczek wyjadał najpierw swój ulubiony (widać jest smaczny, co nie znaczy, że zdrowy), a dopiero po jakimś czasie brał się za CP. Kiedy przyglądałam mu się w sklepie (kilka razy) nie widziałam w klatce żadnych cekotrofów, a od kiedy jest u mnie znajduję je ciągle w klatce i zastanawiam się czym jest to spowodowane. Czy króliś może być przejedzony? Ma nieograniczony dostęp do sianka i wody, a granulat podaję tak, żeby zawsze, kiedy zje, dostał znowu do miseczki. Czy możliwe, że kupki nie smakują mu z powodu nowego granulatu? Czy może powinnam spróbować dać mu inne sianko? (To dostałam przy zakupie klatki, więc może powinnam kupić inne, bo tego nie przyswaja?). Proszę o poradę, nie wiem co zrobić. Czy podać nowe sianko, czy zmniejszyć ilość granulatu (ale do ilu? I tak nie dostaje go dużo). Pozdrawiam.