dori, pamiętamy o tej sprawie i nie zapomnimy, ale niestety w tej chwili musimy czekać
w zeszły piątek wysłałam kolejne zażalenie- wspominałam o tym w moim ostatnim poście- prokurator odrzucił poprzednie zażalenie ze względów formalnych, uznając, że nie mogłam go wnieść...bo nie jestem pokrzywdzoną i nie mogę być pełnomocnikiem, gdyż pełnomocnikiem może być tylko adwokat lub radca prawny
nie ma wątpliwości co do tego, że jestem w tej sprawie pokrzywdzoną...pełnomocnictwo kazał mi dostarczyć sam pan prokurator, tylko po to, żeby potem użyć tego jako argumentu przeciwko mnie...a żeby było śmieszniej to użył argumentu, który nie ma w tej sprawie najmniejszego znaczenia
- w tym przypadku mianem pełnomocnictwa określamy bowiem upoważnienie do reprezentowania Stowarzyszenia...i znaczenie ma wyłącznie jego treść, a nie nazwa
wiem, że to wszystko jest zawiłe, ale sytuacja wygląda tak:
pan prokurator się zemścił, tzn.
przeczytał zażalenie, którego nie mógł sam ocenić merytorycznie, bo pod względem merytorycznym zażalenie rozpatruje prokurator nadrzędny lub sąd
zażalenie było dla niego obiektywnie miażdżące...
więc co zrobił? to co mógł, uznał, że nie spełnia wymogów formalnych i na tej podstawie nie przekazał go wyżej
na odrzucenie ze względów formalnych przysługiwało mi zażalenie, które w zeszły piątek wysłałam i teraz czekam na odpowiedź...
to zażalenie pod żadnym względem nie będzie już oceniane przez szanownego pana prokuratora Sz.,
wszystko zależy od sądu
nie wiem na jakiej podstawie mieliby go nie uwzględnić
myślałam, że to jest tak oczywiste...jeden przepis, drugi, trzeci. wszystko jasne...
niestety nie dla każdego. szokująca niewiedza i ignorancja...
teoretycznie sąd nie powinien mieć wątpliwości, chociaż nigdy nie wiemy czy tym razem w sądzie nie znajdzie się ktoś pokroju mojego ulubionego prokuratora
jeśli tylko sąd uwzględni moje zeszłotygodniowe zażalenie na odrzucenie I zażalenie ze względów formalnych, wtedy I zażalenie zostanie rozpatrzone pod względem merytorycznym...
sprawa jest więc cały czas w toku, ale będzie na pewno jeszcze długo trwała. mam nadzieję, że nasza cierpliwość zakończy się wszczęciem dochodzenia. jeśli tak będzie, zaangażujemy się w prowadzone dochodzenie( dori, to jest cały czas aktualne), jeśli nie...wtedy będzie to temat dla prasy, dla osób, które pisały o tej sprawie i o królikach...
na razie musimy czekać
mam wydrukowaną pewną il. plakatów, które powstały w zw. z tą sprawą i pozostaje rozmieszczenie ich, szkoły, przedszkola... to jest jednak akcja dość trudna logistycznie i przede wszystkim strasznie pracochłonna i na razie musimy z tym poczekać, czasowo nas to w tej chwili przerasta
męczy mnie cały czas myśl o Uwadze i braku odzewu...myślę, że temat małej rozgorzeje ponownie jak tylko sytuacja procesowa będzie jasna. z Uwagą cały czas trzeba próbować, nie wiem jak zachęcić ich do tematu królików + tej małej...na razie pisałam chyba 3 razy do nich i wysłałam wszystkie materiały.
póki co, dzisiaj w magazynie gazety pomorskiej dla naszego regionu ukazał się artykuł...dot. doktora Krawczyka. nie porusza on sprawy małej, ale to jej historia dała mu początek...redaktor gazety pomorskiej Pan Adam nie dał się przekonać i powstał artykuł o naszym doc...artykuł moim zdaniem bardzo dobry, ciekawy, ale doc delikatnie mówiąc nie będzie zachwycony tym, że jest w centrum uwagi...
, a inni weterynarze w Toruniu darzą go już wystarczającą niechęcią...cóż, ostatnio usłyszałam, że należę do sekty miłośników doc...chociaż faktycznie trudno temu zaprzeczyć
w każdym razie artykułu nie udało nam się uniknąć...chociaż doc na niego w pełni zasłużył i dziękujemy P. Adamowi za tekst
w artykule jest małe przekłamanie mojej wypowiedzi dot. tego ile znam doc i jak go poznałam, ale luz
ważne, że jest hasło KRÓLIK, na zdj. jest KRÓLIK( i niestety nie tylko...byłyśmy już wtedy bardzo zmęczone
)
zaraz wrzucę skan
przed świętami w magazynie( piątkowe największe wydanie gazety pomorskiej) będzie duży artykuł o SPK i ...królikach
tutaj lepszy link
https://picasaweb.google.com/melankolija20/24032011#5588091262476790290https://picasaweb.google.com/melankolija20/24032011#5588091335952817442