Nie uśmiecha mi się siedzenie non-stop przy zagrodzie i pilnowanie,
Niestety, w każdej zagrodzie królika trzeba pilnować. Chyba, że będzie to zagroda z prawdziwego zdarzenia, na podmurówce, z porządnej siatki, taka, której ani królik, ani kot, ani wiatr nie ruszy. Tylko to już jest duże przedwsięwziecie.
Mi tego nie musisz mówić
Nawet kota nie puszczam w samopas, bez opieki - Gucio do ogrodu może wychodzić wyłącznie na smyczy!Wiem, że na królika trzeba mieć zawsze oko. Ale nic innego nie robić, tylko
siedzieć przywiązana do zagrody i przez kilka godzin nie odstępować go na krok, jakoś nudne mi się wydaje
A niestety, większość tradycyjnych wybiegów (tzw. kojców) nie jest odpowiednio zabezpieczona od góry, żeby móc choć na chwilkę odejść i zająć się czymś innym np. pieleniem ogródka
Ta zagroda dostępna w Zooplusie posiada właśnie ażurowe zadaszenie - dlatego też przykuła moją uwagę. Oczywiście, że nigdy nie zostawiłabym zwierzaka zupełnie samego w ogrodzie, bez żadnego nadzoru. To dla mnie oczywiste. Nawet w domu, gdy Zuzia swobodnie kica po pokojach, to muszę mieć ją na oku.
Ale zanim zakupię tą zagrodę, to chyba faktycznie zrobię tak, jak radzi Sen. Wypróbuję najpierw taką normalną zagródkę i zobaczę, jak się króliczka będzie zachowywać... myślę, że to najrozsądniejsze wyjście.
ja wlozylam dzis karton jako domek zrobie foty jutro
ja do zagrody zewn. jak wlozylam karton to lobuz wcale z niego nie wychodzil
Podobnie Zuzia. Jak dałam jej domek, który zrobiłam z kartonu, to prawie cały czas w nim siedziała, nawet nie była zainteresowana kicaniem po pokojach