Witam, dziewczyny są obie u mnie, tak więc czuje się uprawniona zrobić up-date danych w ogłoszeniu adopcyjnym, tak więc:
miejscowość: Bytom
imię: Czekolada (Choco)
umaszczenie: brązowe
rasa: miniaturka
waga: brak danych
sterylizacja: nie (zabieg planowany w najbliższym czasie)
szczepienia: brak danych (raczej nie)
przebyte choroby: brak danych
stosowana dieta: sianko, suszona babka lancetowata, natka pietruszki i koper, korzeń pietruszki, marchew, jabłko (w małych ilościach, aby uniknąć biegunki i pozostawienia cekotrofów)
powód oddania: króliczek wraz z innymi królikami przebywał na wolności, biegał sobie po posesji, która nie była zabezpieczona. Króliki za pozwoleniem Powiatowego Inspektora Weterynaryjnego zostały odebrane właścicielom
akcesoria: brak
uwagi: króliczek jest bardzo łagodny, na początku bojaźliwy, ale z czasem nabiera zaufania, uwielbia pieszczoty i głaski oraz biegać po kanapie i dywanie, będzie wspaniałym towarzyszem nie tylko dla człowieka ale prawdopodobnie dla drugiego króliczka
Zasługuje na ciepły i kochający domek, przez całe życie przebywał w stadzie, więc po kastracji byłby wspaniałym kompanem dla drugiego króliczka. Więcej informacji na forum.
data ogłoszenia: 27.12.2010
miejscowość: Bytom
imię: Małe Uszy (Coco)
umaszczenie: czarne
rasa: miniaturka
waga: brak danych
sterylizacja: nie (zabieg planowany w najbliższym czasie)
szczepienia: brak danych (raczej nie)
przebyte choroby: brak danych
stosowana dieta: sianko, suszona babka lancetowata, natka pietruszki i koper, korzeń pietruszki, marchew, jabłko
powód oddania: króliczek wraz z innymi królikami przebywał na wolności, biegał sobie po posesji, która nie była zabezpieczona. Króliki za pozwoleniem Powiatowego Inspektora Weterynaryjnego zostały odebrane właścicielom
akcesoria: brak
uwagi: króliczek jest bardzo łagodny, nieufny wobec człowieka, ale powoli przyzwyczaja się do ludzkiej ręki. Jest bardzo szybka i skoczna, nie boi się odkrywać nowych terytoriów, potrzebuje dużo miejsca do biegania i skakania (to mały alpinista), powinna przebywać dużo czasu poza klatką
Zasługuje na ciepły i kochający domek. Więcej informacji na forum.
data ogłoszenia: 27.12.2010
Obie dziewczyny są łagodne, jednakże gdy próbowałam je puszczać razem to Coco (czarna) atakowała i gryzła Choco (brązową), tak więc dla dobra tej drugiej po 3 nieudanych próbach rodzieliłam je na dobre. Dodam, iż Choco nie wykazywała żadnych objawów agresji wobec Coco.
Zwrócie uwagę na propozycję imion dla nich, myślę że pasują w sam raz
Dziewczyny są naprawdę kochane. Nie ukrywam, że Choco skradła moje serce