hekj
JAsne, ze konkursy muszą być, ja jestem "za" i tak tez zaglosowałam.
Sonia - bezdomne króliki będa miały z tego chociazby to, ze wszelki ruch na forum,, jakies atrakcje, przyciagaja ludzi - a im wiecej ludzi, tym wieksze szanse na pomoc: na wolontariuszy i na darczyńców oraz na nowe domy dla królików.
Mamy mocno zaniedbany dział pt Rozrywka, a w jego ramach swietnie takie konkursy by sie sprawdzily.
Ze strony warunek jest taki, ze gdyby cos wplywalo na nasze konto to musi top byc z tytulem "darowizna". Darowizna na (tu wpisac dowolne slowo), ale musi byc jako darowizna.
Szczerze powiedziawszy - jesli chodzi o bazarki, to tez musimy dodac zapis, zeby przy wplatach pisano nie tylko bazarek i nic, ale przede wszystkim magiczne slowo darowizna na bazarek (bo ze to darowizny, to my wiemy, ale urzad skarbowy moze nie byc pewien).
wybierzcie proszę osoby, które maja czas i chęc zajac sie organizacyjnie takimi konkursami, wymyslcie tez, jakie moglyby byc nagrody - jakies transakcje wiązane, np cos od sklepów internetowych, zobaczcie, jak maja to zorganizowane inne stowarzyszeniaa, nawet zagraniczne, potem wypiszcie to w punktach i sie zastanowcie, jak to zalatwic.
Jesli beda jakies nagrody rzeczowe - to ktos bedzie musial siedziec, je pakowac i wysylac, musi sie tez taka osoba chetna do tego zglosic.
Jak konkursy rozkrecimy - to mozemy je zaczac oglaszac w mediach, jesli juz bedzie to zorganizowane od a do z. Konkurs jest pretekstem do reklamy SPK i bezdonych krolikow, media maja wtedy o czym napisac, a to przyciaga kolejnych potencjalnych wolontariuszy, nowe domy tymczasowe i stałe i darczyńcow.