Te zwierzęta są po to jeśli ktoś by się musiał niestety pozbyć zwierzaka (np problemy finansowe lub niezadowolenie rodziców.. alergia) to takie zwierzaki do nas trafiają.
Znalazlas Stowarzyszenie Pomocy Krolikom, wiec teraz mozecie zglaszac np. odane kroliki do stowarzyszenia. Znajda domy i nie beda musialy mieszkac w szkole. Innym zwierzakom tez mozna jakos znalezc domy czy to z pomoca naszego lub innych stowarzyszen. Mozna dawac ogloszenia na forach. Myle, ze takich sytuacji nikt nie zignoruje. W szkole nie ma warunkow dla zwierzat.
POwiedziała, że wszystko się pięknie goi. Ale dała mi nowy preparat. Tylko nie weim jak to się pisze bo nie umiem odczytać z kartki, którą mi dała. Coś jak.. Imaveral.. Jak źle to przepraszam usmiech2. Mam smarowac co 2 dzień. Pani weterynarz wyczuła jakiś bąbel.. Powiedziała że w tym może się zbierać ropa i będzie ropień. Ale w tym przypadku nakłujemy wyczyścimy i zdesynfekujemy i powinno być ok.. Tak mi powiedziała.
Imaverol stosuje sie na grzybice
Wiec naprawde radze myc dobrze rece po kontakcie z kroliczkiem.
Co do zwierzakow w szkole, to pamietam, ze u mnie w podstawowce byly jakies zwierzaki, ale z roku na rok ich ubywalo. Mysle, ze zostawaly w tych domach do ktorych trafialy na ferie czy wakacje. Pani od biologii madrzala
W koncu zostaly same rybki, bo chyba uznano, ze z nimi bedzie mniejszy problem. Moze i tak. Akwa bylo male, ktos zawsze bral je na wakacje. Ale pewnego dnia dziewczynki ganialy sie po klasie i zrzucono do akwarium doniczke
Problemem oczywscie nie bylo to, ze rybki nie przezyly tego wypadku. Najwiekszym zmartwieniem szkoly bylo to, zeby dziewczynki odkupily akwarium i nowe rybki...