Jeśli chodzi o vitapol to poprzedniego królika karmiłam i nie byłam zadowolona. Królik owszem zajadał się, ale tył. Nie był moim zdaniem dobrze odżywiony- za mało było w tym granulatu a zbyt wiele zbóż, które tuczą. Teraz kiedy mam Bunię staram się dawać Jej wszystko co najlepsze i widzę jak zdrowo rośnie- naprawdę warto inwestować :-) Karmię ją Selectivem. Ma bardzo dobry skład :-) ALe nie napiszę jaki bo wyrzuciłam opakowanie :-p
Selective Science:
Ingredients:
Alfalfa, Wheat and wheat feed, Soya hulls, Flaked peas, Linseed (2%), Soya and soya oil, Sugar beet pulp, Salt, Lysine, Methionine, Choline, Vitamins and Minerals, Aniseed and Fenugreek flavour.
Typical Analysis:
Protein 14%, Oil 4.0%, Fibre 19.0%, Ash 8.0%, Calcium 0.6%, Phosphorus 0.4%, Vitamin A 10,000 IU/kg, Vitamin D3 1,000 IU/kg, Vitamin E (alpha-tocopherol acetate) 50mg/kg, Copper (cupric sulphate) 10mg/kg.
* High Fibre - 19%
* Promotes dental wear
* Mono-component, fully extruded diet
* Prevents selective feeding
* Promotes growth of benefecial bacteria within the digestive system
* Contains Linseed, a great source of Omega 3 & 6 promoting healthy skin and coat
* Highly palatable
* No added sugar
* No artifical colourants
ze strony:
http://www.veggiepets.com/shop/supreme-science-selective-vegetarian-rabbit-food-3kg.html#aSUP4403