Witam
Wreszcie zarejestrowałam się na forum, chociaż podczytuję Was już od kilku tygodni.
Mam 6miesięcznego królika, którego w zasadzie kończę przestawiać na granulat (w tej chwili je rano: łyżkę CC + łyżkę Cuni Nature Junior (dokończymy tak opakowanie i żegnamy się z tą mieszanką), wieczorem 2 łyżki CC. Oczywiście poza tym warzywa i trawka (wysiana z mieszanki na parapecie), nielimitowany dostęp do siana i wody (oraz rolki papieru toaletowego
).
Mam dwa pytania w związku z granulatami:
1) Czy jest coś lepszego niż CC? To znaczy wiem, że jest Oxbow, ale czy on jest dużo lepszy i czy na polskim rynku da się dostać coś lepszego? Oglądałam ostatnio stronę
http://www.burgesspetcare.co.uk/products/excel-feeding-plan-step-2.html i zastanawiam się, czy ta firma faktycznie jest taka fajna, a jeśli tak - to gdzie (=w jakim sklepie internetowym) można toto kupić?
2) Pytanie techniczne bardziej - czy u Was w sklepach zoologicznych też cena jest *1.5 w stosunku do cen z internetu? (Żwirek Hilton dla małych zwierząt, w internecie ok 12, w moim najbliższym zoologu 18; CP odpowiednio 11 i 16 zł, CC w 2.5 kg opakowaniach nie da się dostać, a 0.5kg kosztuje w zwykłym zoologu 18 zł, zamiast 11...)
Nie chcę śmiecić w wątku pytaniami nie na temat, ale korci mnie kupienie maleństwu Krok Crispy jak już odstawimy "typowe" mieszanki. Ot tak, łyżeczka dziennie do kuli smakuli, dla urozmaicenia menu.. Skład ma nienajgorszy (
tu jest podany np) , a mój potworek i tak wyżera z mieszanek głównie te "granulatowe" kuleczki, taki z niego selective eater - więc myślałam, że może taki Krok by mu odpowiadał i jadłby wszystko, co wypadnie z kuli. Co o tym myślicie?