Autor Wątek: Najlepsze granulaty na rynku  (Przeczytany 1097972 razy)

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
Odp: Najlepsze granulaty na rynku
« Odpowiedź #1120 dnia: Październik 29, 2009, 16:42:39 pm »
Drogo? To najtansza karma -dobra jakościowo . Przeciez  CUNI PRO kosztuje 10zł za kg, a wildlife 14 za 2kg.     Koszty dostawy są hmm..srednie 15 zł to nie majątek ale przy tym trzeba kupić zapas bo 2 produkty się nie opłaca.
SylwiaG

Offline Kitty

• Użytkownik
  • *
    • facebook
« Odpowiedź #1121 dnia: Październik 29, 2009, 17:21:29 pm »
sylwiaG, Chodziło nam o tą karme  Xtra Vital Care+ 1,5 kg
producent: BEAPHAR ona kosztuje 47,00 więc tania nie jest

Shell

• Gość
« Odpowiedź #1122 dnia: Październik 29, 2009, 18:06:44 pm »
Za Cuni Complete u mnie w sklepie (0,5 kg) daje 11 zł ale odpadają koszty przesyłki.

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #1123 dnia: Październik 29, 2009, 18:52:51 pm »
No ta to zdecydowanie nie tania. :nie_powiem
SylwiaG

Shell

• Gość
« Odpowiedź #1124 dnia: Październik 29, 2009, 19:56:25 pm »
To gdzie kupujecie? Wysyłkowo dochodzą koszty za paczkę.

Offline Kitty

• Użytkownik
  • *
    • facebook
« Odpowiedź #1125 dnia: Październik 29, 2009, 21:55:27 pm »
Nie wiem ja kupuje zawsze na miejscu a raczej jadę do Bielska,Katowic lub Tych kupuje więcej ale teraz otworzył się nowy zoologiczny u mnie w mieście i ponoć zamawiają asortyment o który się klient pyta.Jutro dam liste produktów którymi jestem zainteresowana i zobaczymy. A jak na razie w sobotę jadę na zakupy dla Zuzy. Chyba sporo wydam kupie tą karme z Beaphar Care+ pokarm super premium dla królika.

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #1126 dnia: Październik 29, 2009, 22:07:10 pm »
Kityy w katowicach to gdzie mają CP i wildlife czy suszki z Zuzali ?? W Silesia CC ??
SylwiaG

Offline Kitty

• Użytkownik
  • *
    • facebook
« Odpowiedź #1127 dnia: Październik 30, 2009, 11:12:01 am »
sylwiaG, CP mieli w Silesiy nie jestem pewna czy mieli suszki Zuzala. A wildlife nie mieli w katowicach. W sobote jade do Bielska na zakupy  zobacze czy tam mają na razie napisze co potrzebuje i u mnie w galeri złoże zamówienie (Oświęcim)

Offline rokiowca

• Użytkownik
  • *
    • Mój blog
« Odpowiedź #1128 dnia: Listopad 01, 2009, 19:19:24 pm »
w scc widzialam tak ladnie zapakowany zestaw dla gryzoni tak bylo napisane ale narysowany krolik  :oh:  no i w tej paczuszce byly chyba ze 3 kukurydze w takim koszyczku ladnie to bylo zapakowane i pisala ze tam na iles czasu trzeba dac to do mikrofalowki przeciez to bedzie tak napromieniowane ze krolik sie w nocy bedzie swiecil
zastanawiam sie co kupic Afrus na swieta moze jakis granulat  albo zestaw suszek ja suszki kupuje w mikolowie ponad 3 zl placilam w Tychach placilam 2,50 za patyczki ale jaka to firma nie pamietam ale Afruś jeszcze zyje to chyba dobra xD
Afrusia
  • 26.07.2013r. Przeżyła 6 lat. Ze mną tylko 4.Tęsknie kochanie.
kliknij

Offline Tamcia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #1129 dnia: Listopad 01, 2009, 20:46:08 pm »
Koki podawałam ostatnio Cuni Pro,jadla,ale niezbyt chętnie-czasami zostawało do rana.Kupiłam jej teraz Wildlife i przyznaję,że je to bardzo chętnie.Zostawia CP a to zjada do ostatniej pałeczki.Dopiero jak zgłodnieje to dojada CP.Piegus wczoraj przewrócił paczkę Wildlife i tak mu smkowało,że odejść nie chcial,ale on to taki głodomor,że na wszystko się rzuca  :diabelek  Co mnie totalnie zaskoczyło to fakt,że Koki mimo że ma bardzo wrażliwy brzuszek,to po Wildlife nie ma żadnych zmian w bobkach(oczywiście granulaty mieszam stopniowo)Tyle,że Wildlife nie może chyba być stosowany stale ,ponieważ jest na nim napisane,że królik powinien mieć urozmaiconą dietę.Rozumiem,że mają pewnie też na myśli warzywa i owoce,chociaż u nas to standard :)

Offline Laura(ent)

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #1130 dnia: Listopad 19, 2009, 15:05:16 pm »
ja troche zglupialam...
jaka jest roznica miedzy  Beaphar Care + i  Beaphar Xtra Vital?
z opisu na opakowaniu wynika mi, ze Care + jest lepszy (ilosc wlokna) ale chcialabym sie upewnic, zanim wydam fortune... :)

Offline MAS

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Tymon,Dudek
  • Pozostałe zwierzaki: świniaki Zorro&Garcia,
  • Za TM: szkoda pisać
« Odpowiedź #1131 dnia: Listopad 19, 2009, 16:12:22 pm »
Beaphar Xtra Vital jest mieszanką,a Care + samym granulatem (brat Nemo jak spróbował Care+,to potem miał w ogonku inne granulaty,tylko za tym świecił oczami :diabelek).

Daguchna

• Gość
« Odpowiedź #1132 dnia: Listopad 20, 2009, 00:24:59 am »
A ja mam głupie pytanie.
Spytałam w sklepie zoologicznym u mnie w mieście (w porządnym sklepie, podkreślę) o granulat i dostałam na wagę takie zielone kółeczka. Zapytany o nazwę firmy sprzedawca nie potrafił mi powiedzieć, co to. Niedawno kupiłam identyczny w paczuszce, Rol-Expres nazywa się firma, w składzie lucerna i trawy. Czy to dobry wybór?

Offline Jadwinia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #1133 dnia: Listopad 20, 2009, 00:46:16 am »
ja odradzam kupowanie  granulatu na wagę - po otwarciu ma on kontakt z powietrzem, co sprzyja psuciu się karmy, niektóre związki utleniając się stają się szkodliwe. na ogół nie wiadomo, ile już minęło czasu od otwarcia opakowania. do tego piszesz, że sprzedawca nie potrafił udzielić Ci informacji o producencie (czyli pewnie skład to już pytanie za milion).
granulat z lucerną nie powinien być stosowany codziennie, raczej jako przysmak, lucerna ma bardzo dużo wapnia.
"Przestań się oszukiwać, Ty też jesteś królikiem (...) Wszyscy tu jesteśmy królikami, w różnym wieku, w różnym stopniu, i kicamy sobie po świecie (...)"Lot nad kukułczym gniazdem, Ken Kesey

Offline Laura(ent)

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #1134 dnia: Listopad 20, 2009, 09:44:36 am »
tia... kupilam mu Care +, wymieszalam - jak krolik przykazal - z Cuni Pro.
Nemo zeżarło tylko Care +, Cuni Pro lezy... mam nadzieje, ze uda mi sie chociaz to opakowanie CP wykonczyc...

Daguchna

• Gość
« Odpowiedź #1135 dnia: Listopad 20, 2009, 14:22:39 pm »
Cytat: "Jadwinia"
granulat z lucerną nie powinien być stosowany codziennie, raczej jako przysmak, lucerna ma bardzo dużo wapnia.

Dobrze wiedzieć, akurat Zuzka zaczęła się przyzwyczajać i krzywdę bym zrobiła zwierzątku :|

Offline Jadwinia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #1136 dnia: Listopad 20, 2009, 16:15:17 pm »
przypadkiem natknęłam się na coś takiego:

http://agrobs.de/en/products/Rodents.htm

(w niemieckiej wersji językowej jest więcej informacji, więc jak ktoś szprecha, to niech sobie zmieni na niemiecki)

firma zza zachodniej granicy, ciekawa jestem zdania Nuny :lol
w Polsce chyba i tak na razie niedostępne :oh:
"Przestań się oszukiwać, Ty też jesteś królikiem (...) Wszyscy tu jesteśmy królikami, w różnym wieku, w różnym stopniu, i kicamy sobie po świecie (...)"Lot nad kukułczym gniazdem, Ken Kesey

sandt

• Gość
« Odpowiedź #1137 dnia: Listopad 23, 2009, 10:30:07 am »
bardzo długi ten temat i przyznam szczerze, że nie przeczytałam całego. Chciałabym Was zapytać jaką karmę polecacie jeśli cena nie ma dla mnie znaczenia? do tej pory Maniek jadł Alexa, ale od jakiegoś czasu nie mogę go dostać. Kupiłam za to granulat Chico (wiecie coś o nim?) małe wiaderko kosztuje 8 zł więc dokładnie tak samo jak Alex, sprzedawczyni powiedziała, że to to samo, ale pod inna nazwą. Tylko jakoś nie chce mi się wierzyć. Dlatego chcę mu zmienić. Jaki granulat polecacie? beapher?

nuka

• Gość
« Odpowiedź #1139 dnia: Listopad 23, 2009, 11:07:34 am »
ja dodatkowo polecam http://www.amazon.com/Oxbow-Bunny-Basics-Timothy-Based/dp/B0017JANQY
już niedługo dostępny w naszym uszatym sklepie  http://www.swiatkrolika.eu/